tirsdag 21. oktober 2008

Internett

Internett blir brukt til alt nå om dagen. Det er nesten umulig og ikke ha noe informasjon om seg selv ute. Jeg mener det er opp til hver enkelt hvor mye en vil ha om seg selv på internett,har du ikke lyst til at foreldrene dine skal se bilder av deg på fest, trenger du ikke bli tatt bilder av eller legge det ut. Grensene for hva som er privat og offentlig er forskjellige hos hver enkelt.
Men når myndighetene legger ut informasjon om deg som skal være privat og kan gjøre det vanskelig for deg, er grensen overskredet. Dette har blitt ett større problem ettersom nesten alt er blitt digitalt. Jeg også hørt om tilfeller av mobbing på nettet. Det er så mye lettere å spre det når det er på nettet. Det var en stor sak på ungdomsskolen min der det hadde blitt opprettet en hjemmeside bare for å plage en. Dette mener jeg er feigt for man kan ikke vite hvem det er.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Bra! Er veldig enig med deg!

Dag Eirik Jacobsen Stenseng sa...

Helt enig med det meste du sier, men det blir vel feil å si at du selv har valget om hva som skal legges ut av feks. bilder av deg på facebook? Du kan ikke kontrollere hva andre legger ut om deg, og bilder blir sjeldent fjernet. Du kan selvfølgelig untagge de, men de ligger fortsatt ute slik at fremtidige arbeidsgivere kan søke de opp?