tirsdag 24. mars 2009

Reklameprosjekt

I det siste har vi jobbet med en reklame/info film om Sandvika vgs. Filmen skulle innholde informasjon, positive sider ved skolen og hvordan livet på skole er. Vi fikk denne filmoppgaven fordi skolen trenger en film om skolen, som de kan vise nye elever som har lyst til å begynne på skolen. Derfor var det viktig med informasjon om skolen, som hvordan man finner frem og praktiske opplysninger, men det var også viktig med litt reklame og skildring av miljøet på skolen.
Min gruppe bestod av: Petter, Morten, Oscar, Pål og meg. Vi lagde ikke noe manus eller la ingen konkret plan før vi begynte, vi begynte i stede med brainstorming for å komme med ideer til filmen. I starten gikk det hele litt sakte, men etter hvert skjønte vi at vi hadde ganske dårlig tid så fikk kjapt opp farten. Vi begynte med å filme rundt på skolen, vi fikk med de viktigste stedene på skolen, og vi fikk intervjuet noen elever. Dette gikk veldig greit og det tokk ikke så lang tid
Etter filmingen var det tid for å redigere, dette viste seg å være det største problemet ved hele oppgaven. Det opprinnelige redigeringsprogrammet som er på PC-en var alt for dårlig, og det var ingen som hadde erfaring med redigering heller. Men etter at vi skaffet ett bedre redigeringsprogram og etter litt øving begynte det å gå bedre.
Under filmingen valgte vi og ikke ta med lyd fordi det blir så dårlig lyd uten mikrofon. Vi spilte inn replikkene etter filmingen dette ga bedre lyd og mindre bakgrunnsstøy, vi fikk da også bedre tid på å lage replikkene. En annen fordel er også at opptakene da ikke blir ødelagte dersom det kommer noen og lager lyd mens man filmer.
Vi valgte å presentere stoffet på en ungdommelig måte med morsomme klipp innimellom. Men samtidig få med hva skole stod for og dens miljø. Dette fordi de er ungdom som er målgruppen. Jeg synes vi fikk til dette ganske bra, selv om ingen av oss hadde laget eller redigert en film før.
Dette var ett veldig morsomt prosjekt, vi gjorde noe vi aldri hadde gjort før. Så selv om det var en ganske vanskelig oppgave var det en veldig morsom oppgave.

Ingen kommentarer: