tirsdag 3. februar 2009


Hotel California

Jeg har valgt sangen ”Hotel California” av bandet ”the Eagels” sangen ble gitt ut i 1977. Sangen er en av de sangene som ”alle” har hørt, og er ”the Eagels” største hitt noen sinne. Sangen har toppet mange av verdens hittlister, og er rangert som den 49 beste sangen noen sinne lagd av ”Rolling Stones” magasin.
Jeg valgte denne sangen fordi jeg elsker den og fordi den har skjulte temaer som man må lese mellom linjene for å finne.
Sangen handler om en som reiser rundt i Amerika, vi får høre at han er på vei inn til Los Angeles. Her stopper han ved ett fint hotell. Men når han har tenkt til å dra får han ikke lov til å sjekke ut. Det er god stemning i teksten, mannen har det fint og møter flere mennesker på hotellet.
Sangen handler om hvordan mange drar til Los Angeles for å finne ett bedre liv, men ofte ender opp med ett dårligere enn man startet med. Det er også henvisninger til det livet som mange musikere hadde på 1970 tallet i Sør California, med selvmord og dop. Og som de sier i sangen ”you can check out any time you like, but you can never leave” Du kan dra eller slutte med dopet, men du vil alltid vende tilbake.
Skal du skjønne denne delen av teksten, forutsetter dette at du vet noe om hvordan det var i California på 70 tallet. Ellers blir det bare en bra sang med innen dypere mening.
Hele teksten er skrevet i bilder, med luksus hotellet som et bilde på et nytt og bedre liv, men som egentlig blir ett mareritt. Ellers er det ingen andre virkemidler bortsett fra den råe gitar soloen på slutten. Det er god sammenheng mellom musikk og tekst, det passer bra og gir en god rytme.
Det er absolutt rettet en indirekte kritikk til samfunnet. Hvordan noen mennesker er alt for godtroende, og naive. Når du først har begynt er det ingen vei tilbake…

http://www.youtube.com/watch?v=ea0CDieb4yM

Ingen kommentarer: